Appar

Developer of naitive iOS apps

På Apples App Store hittar du mina appar.

Baka: Måttomvandlare och Timer

Baka är den oumbärliga och populära iPhone / iPad appen för både professionella bagare och hemmabagaren.

Besök hemsidan för Baka här.

Måttomvandlaren

Grundproblemet som jag ville att appen skulle lösa var att kunna beräkna om volymangivna ingredienser i recept till gram. På så sätt enkelt kunna väga upp alla ingredienser istället för att kladda med en massa olika mått. Men måttomvandlaren blev bättre än så. Med den så kan man omvandla mellan fler än 30 olika volym- och viktenheter, däribland både utländska och äldre svenska måttenheter. Så hittar du ett gammalt recept i en samling som din mor-/farföräldrar lämnat efter sig så kommer måttomvandlaren väl till hands. Dessutom så kan du ta hjälp av den för att översätta utländska mått till svenska för att få de rätta proportionerna. Fler måttenheter och ingredienser tillkommer efter hand så se till att alltid ha den senaste versionen av appen. Om det är någon enhet eller ingrediens som du tycker saknas är det bara att kontakta mig på feedback@kungsman.com.

Temperaturomvandlaren

För oss som ibland söker fram recept från andra kulturer så finns även en temperaturomvandlare som översätter mellan Celsius och Fahrenheit. Dessutom finns en verbal del där det bland annat går att översätta från Gas Mark, som används flitigt i t.ex. engelska recept, till sin motsvarighet i Celsius och Fahrenheit.

Multitimer

Utöver detta så innehåller appen en multitimern som hjälper dig att hålla koll på alla tider i köket, framförallt när du håller på med en större bjudning och bakar flera olika saker samtidigt. Apples egna timer för iPhone kan du ju bara ha en nedräkning igång i taget. Men med multitimern i appen Baka så kan du ha igång flera timers, t.ex. för gräddning och en för jäsning.

Hämta hem Baka från App Store

BPM: Metronom och Temporäknare

BPM är metronomen och temporäknaren som används både av musiker och i gymträning. Undrar du vilket tempo en låt eller någonting annat går i så kan du lätt ta fram det genom att enkelt tappa takten med fingret. Byter du tempo resterar sig temporäknaren automatiskt och visar det ny tempot.

Metronomen kan inte bara spela upp ditt valda temp med ett tickande ljud, utan du kan också välja att låta hela skärmen blinka i takt eller ficklampan på baksidan av din iPhone. Perfekt för att få tempot presenterat visuellt i mörka miljöer där omgivningsljudet är för starkt eller då du helt enkelt vill att metronomen ska vara tyst. Utöver ljud och visuell uppspelning av tempot så kan du också känna tempot genom att låte din iPhone eller Apple Watch spela upp tempot med vibrationer eller haptiska pulser.

Ladda ner appen BPM: Metronom och Temporäknare från App Store.

Besök hemsidan för appen BPM: Metronom och Temporäknare.

Löparens kalkylator

Löparens kalkylator är en lättanvänd specialutvecklad miniräknare för löpare. Men den kan du snabbt och enkelt omvandla mellan löptempo, hastighet, distans och sluttider. Du kan själv ange en distans eller välja att ange sluttiden för en av 14 vanliga tävlingsdistanser och direkt få tempot beräknat både per kilometer och miles. Naturligtvis kan du göra det omvända och ange tempot eller löphastigheten och få fram sluttiderna för respektive sorts löptävling och lopp. Bland distanserna för löptävlingar finns korta sträckor från 400 m upp till 1500m och längre distanser från 5K upp till 100 miles, däribland både halvmara och helt maraton, men även lite mer udda distanser så som Backyard Ultra.

Beräkna Negativ Split

Med löparens kalkylator kan do också beräkna Negative Splits för att hitta optimala tempot för respektive första och andra halvan av ett löplopp. Många av de bäst presterande på löptävlingar lyckas spara på sin energi under först halva loppet för att få den att räcka hela vägen till mål. Appen gör det enkelt att beräkna negative splits genom att välja en distans för loppet och vilken sluttid man siktar på. Appen beräknar vilket vilket tempo man bör hålla under respektive halva av loppet samt tiderna för respektive kilometer eller mile.

Energiberäknare

Välj mellan ett flertal vetenskapligt framtagna energiberäknings modeller för att uppskatta din energiförbrukning vid löpning. Energiförbrukningen presenteras enkelt som antalet kalorier (kcal).

Appen finns att ladda ner från App Store.

Hämta hem Löparens Kalkylator ifrån App Store.